Σε άνοδο οι ευρωαγορές - Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,5%.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ακολουθώντας τα χθεσινοβραδινά κέρδη της Wall Street ύστερα από την ευρέως αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, ενώ η αισιοδοξία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας συνέβαλε περαιτέρω στη βελτίωση του κλίματος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 10:19 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές των εταιριών

εμπορευμάτων ηγούνταν της πρωινής ανόδου στην Ευρώπη, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης να ενισχύονται κατά 0,7%, καθώς οι τιμές του χαλκού και του αλουμινίου στη Σανγκάη συνέχισαν να επωφελούνται από τις ελπίδες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας από την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε μέταλλα.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών ενισχύθηκαν κατά 0,9%.

Αντίθετα, ηπια υποχώρηση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 867,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,34 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,71%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+3,14%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,94%), του ΟΤΕ (+1,02%) και της Eurobank (+0,98%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-2,82%), της Quest Συμμετοχών (-2,55%), της Viohalco (-2,18%) και της Πειραιώς (-1,35%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,04%) κα των Ταξιδιών (+0,24%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,57%) και της Τεχνολογίας (-0,50%).

Keywords
Τυχαία Θέματα