Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 20%, από 9,5%

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε, ακόμα, μια σειρά μέτρων την Κυριακή για τη στήριξη των εγχώριων αγορών.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 20%, από 9,5%, για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους υποτίμησης του ρουβλίου και υψηλότερου πληθωρισμού.

Η Ρωσία διέταξε, επίσης, τις εταιρείες να πουλήσουν το 80% των εσόδων τους σε ξένο νόμισμα, ανέφεραν η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών.

Η κεντρική τράπεζα

ανακοίνωσε, ακόμα, μια σειρά μέτρων την Κυριακή για τη στήριξη των εγχώριων αγορών, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί τις διευρυνόμενες συνέπειες των σκληρών δυτικών κυρώσεων το Σαββατοκύριακο ως αντίποινα κατά της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και η κεντρική τράπεζα σχεδιάζουν να διατάξουν τις εγχώριες εξαγωγικές εταιρείες να πουλήσουν τα συναλλαγματικά έσοδά τους από τις 28 Φεβρουαρίου, ανέφερανσε δήλωσή τους τη Δευτέρα. Οι εξαγωγείς θα πρέπει να πουλήσουν το 80% όλων των εσόδων από ξένο νόμισμα που λαμβάνουν στο πλαίσιο των εξαγωγικών τους συμβάσεων, ανέφερε η δήλωση.

Πτώση 30% το ρούβλι

Το ρούβλι έχασε σήμερα το πρωί Δευτέρα (28/2) σχεδόν το 30% της συναλλαγματικής του αξίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά την επιβολή ακόμη πιο σκληρών κυρώσεων από δυτικά κράτη σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Το ρούβλι έπεφτε σχεδόν 27%, σε ισοτιμία 114,33:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στις πρώτες συναλλαγές στις διεθνείς χρηματαγορές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα