Η JERA αναζητά προμηθευτές αμμωνίας για ενεργειακή μετάβαση

Ο ιαπωνικός ενεργειακός κολοσσός JERA αναζητά προμηθευτές αμμωνίας με ανταγωνιστική προσφορά για την προμήθεια του.

Η εταιρεία αποφάσισε να διεξαγάγει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμου αμμωνίας. Στις 18 Φεβρουαρίου, απέστειλε αίτημα υποβολής προτάσεων που περιγράφει τους όρους υποβολής προσφορών σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Στο

πλαίσιο του στόχου της «JERA Zero Emissions CO2 2050», η JERA εργάζεται για να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τις επιχειρήσεις της, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Έτσι, θέλει να προωθήσει την υιοθέτηση πιο οικολογικών καυσίμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εργάζεται σε ένα έργο για την επίδειξη της χρήσης αμμωνίας στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Hekinan. Ο στόχος είναι να μετατραπεί το 20% του καυσίμου στη Μονάδα 4 σε αμμωνία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Hekinan είναι ένας μεγάλος θερμοηλεκτρικός σταθμός στην πόλη Hekinan, στην Ιαπωνία. Το Facilityb είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στη χώρα.

Η προσφορά αφορά τη μακροπρόθεσμη περίοδο εφοδιασμού από το οικονομικό έτος 2027 έως τη δεκαετία του 2040. Συγκεκριμένα, η ποσότητα ανέρχεται σε έως και 500.000 τόνους αμμωνίας ετησίως.

Στη συνέχεια, θα αξιολογήσει τις προτάσεις που ελήφθησαν και, αφού επιλέξει πολλές εταιρείες, θα προχωρήσει στη συζήτηση των συγκεκριμένων στοιχείων μαζί τους. Αυτό θα αναμένεται να γίνει γύρω στο Μάιο.

Η JERA λέει ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην απαλλαγή της ενεργειακής βιομηχανίας μέσω των δικών της προσπαθειών για την ανάπτυξη τεχνολογιών. Επιπλέον, θα εργαστεί επίσης για τη δημιουργία και επέκταση της αλυσίδας εφοδιασμού για πράσινα καύσιμα, όπως η αμμωνία.

JeraιαπωνίαJERA ZERO EMISSIONS CO2ΚολοσσόςπρομήθειαΕνέργειακαύσιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα