Πύργος Πειραιά: Πριν υπογράψουν μισθωτήρια, τα… επαναδιαπραγματεύονται

Την ανιούσα αναμένεται να πάρουν οι μισθώσεις των καταστημάτων που θα ανοίξουν στον ανανεωμένο Πύργο Πειραιά, λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.

Οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών, όπως αποδεικνύεται, δεν θα φέρει μόνο αρνητική επίδραση στις κατασκευές - ή και ανακατασκευές - σημαντικών έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά θα επηρεάσει και τις μισθώσεις καταστημάτων σε αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη χρονική περίοδο γίνονται συζητήσεις με μεγάλες αλυσίδες για μισθώσεις καταστημάτων στον Πύργο του Πειραιά,

παράλληλα με την έναρξη της πρώτης φάσης των εργασιών της ανακατασκευής του από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το έντονο ζήτημα που έχει παρουσιαστεί στην αύξηση των πρώτων υλών, αναμένεται να… μετακυλιστεί στο τελικό ποσό των μισθώσεων που θα κλείσουν γνωστές αλυσίδες λιανικής πώλησης (ηλεκτρονικά, ρούχα, εστίαση κλπ) μέσα στους επόμενους μήνες, παρότι το επίσημο άνοιγμα των καταστημάτων τοποθετείται με την ολοκλήρωση των έργων, το 2023.

Έτσι αν και πριν από μερικούς μήνες, οι πρώτες αναγνωριστικές συνομιλίες είχαν κάποιες οικονομικές προτάσεις για τα ενοίκια, τώρα αυτές οι προτάσεις θα πάρουν …λίγο παραπάνω λόγω της κατάστασης.
Αυτό, πάντως, δε φαίνεται να πτοεί τους υποψήφιους μισθωτές, οι οποίοι επιθυμούν να βάλουν το brand τους στον ανανεωμένο Πύργο, ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουν τελικά κάτι παραπάνω κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών. Αποτελείται από 24 ορόφους και δύο υπόγεια, ενώ το ύψος του κτιρίου ανέρχεται στα 84 μέτρα.

Ο, δε, προϋπολογισμός του αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο του Πύργου Πειραιά, στο σύνολό του αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (όοπως είναι η επίσημη ονιομασία) με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ..

Σύμφωνα με τους αρμόδιους για το έργο, η ανάπτυξή του θα αφορά ένα βιοκλιματικό κτήριο γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα GOLD.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα