Πλήγμα 1 δισ. ευρώ για UniCredit εάν διαγράψει τις εργασίες της στη Ρωσία

Περιουσιακά στοιχεία 2,3 δισ. ευρώ και συνολική έκθεση 14,2 δισ. ευρώ έχει στη Ρωσία η ιταλική τράπεζα. Από την ημέρα έκρηξης του πολέμου έχει χάσει ήδη το ένα τέταρτο της αξίας της.

Μια πλήρης διαγραφή των εργασιών της UniCredit στη Ρωσία θα κόστιζε στην ιταλική τράπεζα

λίγο περισσότερο από 1 δισ. ευρώ και θα οδηγούσε τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε μείωση 35 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,3 δισ. ευρώ στη Ρωσία μέσω της εκεί θυγατρικής της ή 3,7% του συνόλου του ομίλου. Ωστόσο, μια πλήρης διαγραφή τους θα μείωνε τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, μετριάζοντας εν μέρει το χτύπημα στους δείκτες κεφαλαίου της.

Ο ρωσικός βραχίονας AO UniCredit Bank είναι η 14η μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα. Εχοντας χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα έχει επίσης διασυνοριακή έκθεση στη χώρα.

Η συνολική "έκθεσή της σε περίπτωση χρεοκοπίας" στη Ρωσία ήταν 14,2 δισ. ευρώ στα μέσα του 2021. Σ' αυτό το ποσό περιλαμβάνονται δάνεια 8 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν από τον ρωσικό βραχίονα και χρηματοδοτήθηκαν τοπικά. Το υπόλοιπο ποσό περιλαμβάνει στοιχεία εκτός ισολογισμού και διασυνοριακά δάνεια που χορηγούνται κυρίως από την UniCredit SpA σε μεγάλες εταιρείες εκτός Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα