Στουρνάρας για πόλεμο στην Ουκρανία: Θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας

Όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για την οικονομία της Ελλάδας, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε αυτήν.

Στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εντός του 2022 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας,

μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο που συνδιοργάνωσε η ΤτΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) με θέμα: Επενδύσεις στην Ελλάδα στην μετά-COVID εποχή

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως για το σύνολο του 2021 η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 8,8%, μετά από την ύφεση 9% για το 2020 που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Για το 2022, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως προβλεπόταν ανάπτυξη της οικονομίας κατά 4,7% προτού ξεκινήσει η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη και θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, ιδιαίτερα στην ενέργεια, αλλά το εύρος του αντικτύπου αυτού μένει να φανεί καθώς είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί τώρα.

Ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί και από τη δημοσιονομική και νομισματική αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που δεν έχει καθοριστεί ακόμα, όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα