Πλεύρης για νέα μετάλλαξη: Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή - Τι αποφάσισε η επιτροπή

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέα μετάλλαξης στην Ευρώπη.

Σκληρή γραμμή στις ταξιδωτικές οδηγίες για τις πτήσεις από χώρες της Αφρικής αναμένεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα, προκειμένου να αποτρέψει τη μετάδοση της αφρικανικής μετάλλαξης (Μποτσουάνα).

Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν θα υιοθετηθούν ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ,

απάντησε ότι «θα πάμε κι εμείς σε σκληρή γραμμή, αλλά θα πρέπει οι επιστήμονές μας να αποκτήσουν καθαρή εικόνα».

Τι προβλέπει η απόφαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Πολύ αυστηρό υγειονομικό υγειονομικό για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας- μετάλλαξη Nu.

Οι ταξιδιώτες απότη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα: Ενα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε στο Βέλγιο. Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Keywords
Τυχαία Θέματα