Παναγιώτης Αλαμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΟΛ Crowe: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέλλον γεμάτο αξία για όλους

O Παναγιώτης Αλαμάνος, διευθύνων σύμβουλος ΣΟΛ Crowe, μίλησε στο Business News Magazine για τις τάσεις και τις προκλήσεις στην ελληνική αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών, τα κριτήρια ESG αλλά και τους στόχους της ΣΟΛ Crowe.

Ποιες είναι αυτήν τη στιγμή οι βασικές τάσεις που καταγράφονται στην ελληνική αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλούνται

να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο;

Οι παγκόσμιες τάσεις, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και οι αλλαγές τις εργασιακές συνθήκες έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες στο χώρο των ελεγκτικών υπηρεσιών. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες νομικές απαιτήσεις, στα πρότυπα ελέγχου και στα ρυθμιστικά πλαίσια. Παράλληλα, η ανάπτυξη νέων, πολύπλοκων μορφών επιχειρηματικότητας και οι συνθήκες που δημιουργούνται από την παγκοσμιοποίηση, έχουν άμεση επίδραση τόσο τις ελεγκτικές όσο και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Συνεπώς, τα νέα αυτά δεδομένα προϋποθέτουν ευελιξία, προσαρμοστικότητα, υψηλό know-how, τις και ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών. Επιπλέον, καθώς η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) γίνεται όλο και πιο επιτακτική για τις επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εφαρμογή τις απαιτεί αυστηρές πολιτικές εταιρικής διακυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθεί η διαφάνεια τις διαδικασίες τις.

Η εστίαση στη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα και τα κριτήρια ESG και η σύνδεσή τους με τις δυνατότητες χρηματοδότησης πώς έχουν επηρεάσει τον κλάδο;

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η υιοθέτηση πολιτικών και διαδικασιών βάσει των κριτηρίων του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) καθίστανται επιτακτική ανάγκη για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, καθώς ο αντίκτυπός τους στο περιβάλλον και στην κοινωνία είναι πλέον μετρήσιμος και ουσιαστικός για τη χρηματοδότησή τους. Οι αλλαγές που επιφέρουν τα κριτήρια ESG στις επιχειρήσεις οδηγούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, δεδομένου ότι έχουν πρόσβαση σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενισχύουν τόσο τη βιωσιμότητά τους όσο και τη βιωσιμότητα της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούνται.

Στη ΣΟΛ Crowe πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική εφαρμογή των κριτηρίων ESG είναι περισσότερο από ένα απλό check list που πρέπει να τσεκάρει μια επιχείρηση - στην ουσία πρόκειται για τη δημιουργία εμπιστοσύνης και το χτίσιμο μιας εταιρικής κουλτούρας η οποία βασίζεται στην ορθή εταιρική διακυβέρνηση.

Τι προβλέπει το πλάνο της εταιρείας για τη συνέχεια; Πού πρόκειται να εστιάσετε όσον αφορά τις ελεγκτικές υπηρεσίες;

Στόχος της ΣΟΛ Crowe είναι να υποστηρίξει το μετασχηματισμό των επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Εστιάζουμε στη διακυβέρνηση (G) και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, οραματιζόμενοι μια κουλτούρα εταιρικής διακυβέρνησης για το σύνολο του επιχειρείν. Στηρίζουμε τους πελάτες μας σε αυτήν τους την πορεία μέσα από διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, μέσω της αξιολόγησης και της εκπαίδευσης των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού ενός οργανισμού, αναβαθμίζοντας έτσι τόσο την ποιότητά του όσο και την εξέλιξή του. Ταυτόχρονα, επενδύουμε στην τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας, με στόχο να θωρακίσουμε τους πελάτες μας απέναντι στο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα. Στη ΣΟΛ Crowe στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέλλον γεμάτο αξία για όλους.

Ποια είναι η ΣΟΛ Crowe

Η ΣΟΛ Crowe συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παροχής ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εθνικές εταιρείες ορκωτών ελεγκτών λογιστών της Ευρώπης, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 4.000 οργανισμούς και εταιρείες τόσο του ιδιωτικού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ΣΟΛ Crowe διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων και συνεργατών σε επτά τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ από το 2006 είναι μέλος του δικτύου της Crowe Global, ενός από τα 10 κορυφαία λογιστικά και συμβουλευτικά δίκτυα παγκοσμίως. Μέσα από ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και με την υποστήριξη μιας παγκόσμιας ομάδας συμβούλων που βρίσκουν παρουσία σε περισσότερες από 145 χώρες, στη ΣΟΛ Crowe δεσμευόμαστε να υπηρετούμε τις ανάγκες των πελατών μας ισχυροποιώντας την ανταγωνιστική τους θέση, όπου και αν δραστηριοποιούνται στον κόσμο.

Στόχος μας σε κάθε συνεργασία παραμένει πάντα η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας μέσα από τη λήψη έξυπνων αποφάσεων που μπορούν να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
panagiotis-alamanos-diefthynon-symvoulos-sol-crowe-stochos-mas-einai-na-dimiourgisoume-ena-mellon-gemato-axia-gia-olous.htm
Τυχαία Θέματα