Prodea: Η θυγατρική MHV στην Κύπρο, πουλά το 50% του Aphrodite Hills

Η MHV δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας.

Στην πώληση του 50% του resort Aphrodite Hills στην Κύπρο προχωρά η θυγατρική του ομίλου Prodea Investement, MHV προς την W.R.A. Consultants Ltd.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της MHV προς το ΧΑΚ

αναφέρει πως «στις 5 Ιανουαρίου 2024, έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου στην Aphrodite Hills Resort Limited (“AHRL”), μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην W.R.A. Consultants Ltd (“WRA”), μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ολοκλήρωση της πιο πάνω συναλλαγής υπόκειται στην εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της φύσης της συναλλαγής και για λόγους εμπιστευτικότητας που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, η εταιρεία θα εκδώσει σχετική λεπτομερή ανακοίνωση σε σχέση με τη συναλλαγή μετά την έγκριση της, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2024».

Το Aphrodite Hills αποτελούσε σημαντικό asset στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ελέγχει η Prodea μέσω της MHV στην Κύπρο. Στο χαρτοφυλάκιο της διατηρεί επίσης το Nicosia Landmark και το Parklane στη Λεμεσό, στο οποίο η ΑΕΕΑΠ σχεδιάζει επένδυση δημιουργίας πύργου κατοικιών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα πριν η Prodea προέβη στην υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για την απόκτηση, από την εταιρεία του κυπριακού ομίλου «YODA Group», μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% στην εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture PLC.

Η MHV δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει εξέχοντα και πολυτελή ξενοδοχεία και resorts και έργα ανάπτυξης γραφείων και κατοικιών. Οι μετοχές της MHV είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Keywords
Αναζητήσεις
prodea-i-thygatriki-mhv-stin-kypro-poula-to-50-tou-aphrodite-hills.htm
Τυχαία Θέματα