Παγώνη: Δεν ξέρω αν θα κάνουμε το Πάσχα κανονικά

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η κα Παγώνη εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το εάν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι’ αυτό πήραμε τα νέα
μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση», σημείωσε σχετικά με την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει ο ιός μετά την επιβολή του lockdown. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο εμβόλιο, επισημαίνοντας πως «θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες».

Ολοκληρώνοντας η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στα φετινά Χριστούγεννα, σημειώνοντας πως θα είναι οικογενειακά. «Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα