Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Η ιστορική της ομιλία

Όπως δήλωσε, η Καμάλα Χάρις, στην ιστορική της ομιλία "Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι και η τελευταία".

Η Καμάλα Χάρις, μίλησε στο Ντέλαγουερ πριν από τον Τζο Μπάιντεν, ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά παράλληλα και πρώτη αφρο-αμερικανή και με καταγωγή από την Ασία αντιπρόεδρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μητέρα της, που στην ηλικία των 19 ετών μετανάστευσε από την Ινδία τονίζοντας "Μπορεί να μην φανταζόταν αυτή την στιγμή", αναφερόμενη

στην εκλογή της, "αλλά πίστευε βαθιά σε μία Αμερική όπου μία στιγμή σαν αυτή είναι δυνατό να υπάρξει. Έτσι σκέφρομαι εκείνη και όλες τις γενιές γυναικών μαύρες, Ασιάτισες, λευκές, Λατίνες, γηγενής Αμερικάνες που άνοιξαν τον δρόμο για απόψε, γυναίκες που πάλεψαν και θυσίασαν τόσα πολλά για την ισότητα, την ελευθερία και την δικαιοσύνη για όλους".

Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι "Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι και η τελευταία".

Κλέινοντας τον λόγο της τόνισε ότι «Επιλέξατε ελπίδα, ενότητα, αξιοπρέπεια, επιστήμη και- ναι- αλήθεια. Επιλέξατε τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Τώρα αρχίζει η αληθινή, σκληρή και απαραίτητη δουλειά».

{https://www.youtube.com/watch?v=ExPm_hJQYpQ}

Μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανήρτησε το παρακάτω βίντεο, που φαίνεται η Καμάλα Χάρις να ανακοινώνει ιδιαίτερα συγκινημένη στον Τζο Μπάιντεν ότι "Τα καταφέραμε Τζο! Τα καταφέραμε. Είσαι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ":

{https://twitter.com/KamalaHarris/status/1325126733482385409}

Ποια είναι η Καμάλα Χάρις που οι αμερικανοί ανέδειξαν ως πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ:

H Καμάλα Χάρις γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Χάουαρντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο. Το 2004 εξελέγη Περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Ο πατέρας της, Ντόναλτ Χάρις, είναι οικονομολόγος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford για την εφαρμογή των μετα-κεϋνσιανών ιδεών στα αναπτυξιακά οικονομικά, με καταγωγή από την Τζαμάικα.

Η μητέρα της, Σαϊαμάλα Γκοπάλαν,η οποία κατάγεται από την Ινδία και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1960 είναι ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον και είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο, Ντάγκλας Έμχοφ, από το 2014, ο οποίος έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο του.

Τον Φεβρουάριο του 1998, ο εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Τέρενς Χάλιναν, ο οποίος υπήρξε και μέντοράς της, την πρότεινε ως βοηθό εισαγγελέα. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε από το 2002 να στραφεί εναντίον του και τελικά να εκλεγεί στη θέση του.

Ως εισαγγελέας, τη συνόδευε η φήμη της «σκληρής». Έκτοτε ξεκίνησε η αναρρίχηση της έχοντας πολλούς υποστηρικτές εντός του Δημοκρατικού κόμματος αλλά και πολέμιους που θεωρούν ότι είναι «προστάτης του status quo» και την κατηγορούν για τα πλούτη της, καθώς η συνολική της περιουσία υπολογίζεται στα 60 εκατ. δολάρια.

Η Χάρις ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Ιανουάριο του 2019, διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών. Υην πρώτη μέρα μάλιστα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, έσπασε το ρεκόρ του Σάντερς από το 2016 για τις περισσότερες δωρεές που συγκεντρώθηκαν μέσα σε μια ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της.

Παρ΄όλα αυτά όπως ανακοίνωσε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019, η έλλειψη κεφαλαίων την ανάγκασαν να αποχωρήσει από την κούρσα για το χρίσμα. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2020, εκδήλωσε την υποστήριξή της στον Μπάιντεν.

Τελικά στις 11 Αυγούστου του 2020, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε η Χάρις ως συνυποψήφια του. Η επιλογή της δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη και η ιστορία δικαίωσε και τους δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα