Ουκρανία: Καταρρέουν οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, «ξεχασιάρη» αποκάλεσε το Κρεμλίνο τον Μπάιντεν

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων δεν θα συνεχίσουν να αντέχουν, ενώ την ίδια ώρα το Κρεμλίνο αποκαλεί τον Μπάιντεν ξεχασιάρη και καταγγέλλει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέβαλε τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ενας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος δήλωσε σήμερα ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων στην Ουκρανία καταρρέουν με ένα τμήμα των υποδομών να έχει καταστραφεί και πολλά καταστήματα με είδη μαναβικής και αποθήκες να έχουν αδειάσει.

Ο Γιάκομπ Κερν, ένας συντονιστής του Προγράμματος για την ουκρανική κρίση, εξέφρασε επίσης ανησυχία για την κατάσταση στις "περικυκλωμένες πόλεις", όπως η Μαριούπολη, λέγοντας ότι εξαντλούνται οι προμήθειες και ότι οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν τρόφιμα δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην πόλη.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ευερέθιστο και ξεχασιάρη τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, κατήγγειλε ότι προσέβαλε τον Πούτιν

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές» και επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά.

Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και «δολοφονικό δικτάτορα», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Ο ουκρανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον Μπορέλ για το πέμπτο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, σχετικά με ένα νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Συζητήσαμε για την προετοιμασία του πέμπτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας. Η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο χρειάζεται για να σταματήσει η ρωσική βαρβαρότητα. Συζητήσαμε επίσης για την προστασία και την βοήθεια προς τους Ουκρανούς που έφυγαν για την ΕΕ για να γλιτώσουν από τις ρωσικές βόμβες", έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Η Βαρσοβία θα 'απορωσοποιήσει' την οικονομία της

Η Πολωνία θα ενεργήσει για να «απορωσοποιήσει» την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αίροντας την εξάρτηση από τη Ρωσία με σχέδια για την κατασκευή νέων αγωγών αερίου και την επιδότηση των αγροτών αναφορικά με την αύξηση των τιμών λιπασμάτων προκειμένου να διατηρηθούν οι τιμές τροφίμων σε χαμηλά επίπεδα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Πολωνία θα υποβάλει επισήμως αίτημα για ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία κατά την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα