ΟΛΘ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για την επέκταση του 6ου προβλήτα

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου εντός του Ιανουαρίου 2024, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την ΟΛΘ Α.Ε. να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για το έργο.

Ολοκληρώθηκε , 22 Δεκεμβρίου 2023, η διαδικασία υποβολής των φακέλων για το 1ο Στάδιο – Προεπιλογή του Διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου του Έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής».

Κατατέθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τέσσερα (4) ενδιαφερόμενα σχήματα

(με αλφαβητική σειρά) ως ακολούθως:

• «ARCHIRODON GROUP N.V.»

• «Κ/Ξ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ETERMAR S.A.»

• «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΙΔΗΣ Α.Ε.»

• «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.»

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2024, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την ΟΛΘ Α.Ε. να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για την συμμετοχή τους στο 2ο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που αφορά στην εκτέλεση του Έργου.

Στα μέσα του περασμένου μήνα η ΟΛΘ αε είχε ανακοινώσει την απόφασή της για την επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας της επιλογής Αναδόχου του Έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής, «λόγω των νέων απαιτήσεων που προέκυψαν από τη νομοθετική μεταβολή του τρόπου αδειοδότησης, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστοι όροι για την Εταιρεία».

Οι παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη για την απόφαση της επαναπροκήρυξης ηταν οι επιταγές του αναθεωρημένου νομοθετικού πλαισίου για θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμένων, αλλά και οι νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν διεθνή γεγονότα, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα οποία οδήγησαν σε σημαντικές ανατιμήσεις των βασικών οικοδομικών υλικών.

Πηγές της διοίκησης της ΟΛΘ αε έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και η επιλογή του προσωρινού αναδόχου θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
olth-tesseris-oi-endiaferomenoi-gia-tin-epektasi-tou-6ou-provlita.htm
Τυχαία Θέματα