Ολλανδία: Διαδηλώσεις κατά του μερικού lockdown

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία την ώρα που ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη ανακοίνωνε τα νέα μέτρα, κατά της πανδημίας.

Με θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού προσπάθησε η ολλανδική αστυνομία να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ διαμαρτυρόμενοι για τη νέα

επιβολή μερικού lockdown, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτά, η χώρα θα επιστρέψει σε μερικό λοκντάουν από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση- ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19.

Ο Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα