Οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν, έως 31 Δεκεμβρίου

Όσοι από τους φορολογούμενους δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις του μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.

Αυξημένες είναι οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων έως το τέλος του 2023, καθώς υπάρχει μια σειρά εκκρεμοτήτων που πρέπει να διεκπεραιωθεί πριν το τέλος του έτους

Oι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν έως 31 Δεκεμβρίου:

-6η δόση φόρου εισοδήματος
-8η δόση ΕΝΦΙΑ
-Δόση ρύθμισης
-τέλη κυκλοφορίας
-ΦΠΑ (εκτός εάν δοθεί παράταση)

Όσοι από τους φορολογούμενους δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις του μέχρι την τελευταία

ημέρα του έτους θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου του 2024, προβλέπονται προσαυξήσεις 15% για τη ρύθμιση και 0,73% για ΕΝΦΙΑ και δόση φόρου εισοδήματος.

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας του έτους 2024, βρίσκονται αναρτημένα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCar», από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να καλούνται να αποπληρώσουν τα τέλη με τρεις τρόπους, έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι οι κάτοχοι να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο τους και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού πριν από το τέλος του έτους και, συγκεκριμένα, το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου, εκτός εάν δοθεί παράταση.

Οι τρεις τρόποι πληρωμής

- μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

- μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

- στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.



Keywords
Αναζητήσεις
oi-forologikes-ypochreoseis-pou-prepei-na-plirothoun-eos-31-dekemvriou.htm
Τυχαία Θέματα