Οι ενώσεις των ΜΜΕ ζητούν την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ «δεν μπορούν να συναινέσουν στην απώλεια 360 θέσεων εργασίας, προοπτική που δημιουργεί επισφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων στα κανάλια».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ - οι ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ,

ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ - εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις αντεργατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών αναφέρονται τα εξής:

«Η υποχώρηση της κυβέρνησης στον αγώνα των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν αναιρεί το επισφαλές εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τυγχάνουν εύνοιας, προκλητικής για τη συγκυρία. Τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων δεν μπορούν να συναινέσουν στην απώλεια 360 θέσεων εργασίας, προοπτική που δημιουργεί επισφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων στα κανάλια με ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση για την ίδια τη δημοκρατία. Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς η διατήρηση των 400 θέσεων εργασίας σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα