Οι 10 κορυφαίοι φιλάνθρωποι δισεκατομμυριούχοι που έκαναν την διαφορά το 2020

Οι δέκα δισεκατομμυριούχοι που παρουσιάζονται σε αυτή την λίστα έκαναν δωρεές που σχετίζονται με την καταπολέμηση της πανδημία του νέου κορονοϊού και τόλμησαν να επενδύσουν σε επιχειρήσεις που επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Ακόμα, οι επιχειρήσεις τους έλαβαν υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την βιωσιμότητα και την απόδοσή τους σε περιβαλλοντολογικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς τομείς.

Τα εν λόγω

στοιχεία προέρχονται από την έκθεση δισεκατομμυριούχων των UBS-PwC του 2020.

1. Azim Premji: Είναι Ινδός επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Γεννήθηκε το 1945. Ο Premji είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Wipro Limited.

2. Antti Herlin & Ilkka Herlin: Τα δύο αδέλφια είναι Φινλανδοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες. Ο Antti Herlin είναι ο πρόεδρος της Φινλανδικής Kone Corporation. Η Ilkka Herlin είναι συνιδιοκτήτης της Kone, πρόεδρος και ένας από τους ιδιοκτήτες της Cargotec.

3. Ludwig Merckle: Είναι Γερμανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Merckle Group. Σύμφωνα με το Forbes, από τα στοιχεία του Οκτωβρίου του 2020 η αξία της Merckle υπολογίζεται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Anne Beaufour: Γεννήθηκε το 1963 και είναι Γαλλίδα δισεκατομμυριούχος. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ipsen, της 4ης μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας της Γαλλίας, που ανήκει στην οικογένειά της.

5. David Duffield: Είναι ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας λογισμικού και το άτομο πίσω από ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην διαβίωση των ζώων. Είναι Αμερικανός και δισεκατομμυριούχος. Ο Duffield είναι ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Workday, Inc.

6. Frits Goldschmeding: Είναι ολλανδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδρυτής της Randstad Holding, της μεγαλύτερης εταιρείας προσωπικού στον κόσμο. Γεννήθηκε το 1933.

7. Stefan Quandt: Είναι Γερμανός δισεκατομμυριούχος, μηχανικός και βιομήχανος. Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1982 κληρονόμησε το 17,4% της BMW, που είχε σώσει ο πατέρας του από την πτώχευση το 1959.

8. Peter Woo & Family: Κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ και είναι δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Διετέλεσε πρόεδρος της Wheelock and Company Limited και της The Wharf Holdings Limited έως τις 19 Μαΐου 2015

9. Bernard Arnault & Family: Γεννήθηκε το 1949. Είναι Γάλλος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συλλέκτης. Ο Arnault ξεπέρασε για λίγο τον Jeff Bezos και πήρε την θέση του ως το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2019.

10.Joe Mansueto: Είναι Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που γεννήθηκε το 1956. Είναι ο ιδρυτής, πλειοψηφικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Morningstar, Inc. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Chicago Fire FC

Keywords
Τυχαία Θέματα