Νissan: Επενδύει $1,4 δισ. σε εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στη Βρετανία

Στη δημιουργία μιας νέας μονάδας, ενός νέου κόμβου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών ($1,4 δισ.) προχωρά η Nissan για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Nissan για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία

H Nissan

θα καταβάλει 423 εκατομμύρια λίρες για την παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος crossover στο εργοστάσιό της Sunderland στη βόρεια Αγγλία και με τη συμβολή της Envision AESC, η οποία προμηθεύει μπαταρίες στη Nissan.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση "είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξειδικευμένο προσωπικό του”. "Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων μας και διασφαλίζουμε το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες” ανέφερε.

Είναι γεγονός πως η επένδυση της Nissan αποτελεί επίσης όφελος για την κυβέρνηση του Τζόνσον καθώς επιδιώκει να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη διάσπαση της Βρετανίας από την ΕΕ. Όπως αναφέρει το Bloomberg την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα οι επενδύσεις στην κατασκευή οχημάτων στην χώρα έπεσαν κατακόρυφα.

Nissan δήλωσε ότι οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιπλέον 750 νέες θέσεις εργασίας στην εγκατάσταση Envision AESC που θα κατασκευαστεί δίπλα στη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα