Νέα σελίδα για Attica Bank: Ο Μιχάλης Ανδρεάδης διευθύνων σύμβουλος, που ήταν και η πρόταση του ΤΧΣ

Στη θέση του αντιπροέδρου ορίζεται ο Μίνως Μωυσής. 

Τον Μιχάλη Ανδρεάδη όρισε σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank ως το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα ακόμα σχέδιο εξυγίανσης της, καθώς ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης απέτυχε. Ο κ. Ανδρεάδης ήταν η πρόταση του βασικού μετόχου (ελέγχει το 62,93% των μετοχών) δηλαδή του Ταμείου

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του επικεφαλής του Ηλία Ξηρουχάκη. Η πρόταση αυτή επικράτησε καθώς ο κ. Ανδρεάδης ήταν και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Attica Bank, γνωρίζοντας την κατάσταση στην τράπεζα.

Τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Μίνως Μωυσής, ο οποίος μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 ήταν μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, ενώ είναι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Attica Bank ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η εταιρεία Ellington που μέσω του νομικού προσώπου Rinoa LTD κατέχει το 9,87% της Attica Bank θα εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο με δύο πρόσωπα. Η Ellington πρότεινε δύο υποψηφίους, ο ένας Άγγλος και ο άλλος Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς (η Rinoa LTD ασκεί επιπλέον έμμεσο έλεγχο σε ποσοστό 14,70% που είναι μετοχές του ΤΜΕΔΕ και το οποίο συμβουλεύει η Ellington Solutions).

Η αλλαγή διοίκησης αποτελεί κομβικό σημείο προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την εξυγίναση του ισολογισμού της Attica Bank με τη μεταβίβαση των τιτλοποιήσεων Omega στον «Ηρακλή», και συνακόλουθα στον υπολογισμό των επιπλέον κεφαλαίων που θα χρειαστεί η τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα