"Πυκνώνουν" οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα

οι κινητοποιήσεις των αγροτών,  πραγματοποιούνται φέτος για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια.

Αγροτικό μπλόκο και στην Ελασσόνα αποφάσισαν να στήσουν σήμερα (8/2) οι αγρότες που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, όπως ανακοινώθηκε από την συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της περιοχής.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Ελασσόνας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αναπτύσσονται αυτό το διάστημα.

"Η κάθοδος στον δρόμο με τα τρακτέρ αποτελεί μονόδρομο και γίνεται πράξη από την πλευρά μας με μπλόκο στο

ποτάμι της πόλης", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο με συμβολικό χαρακτήρα του δρόμου στην πόλη της Ελασσόνας στις 12:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, πραγματοποιούνται φέτος για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια. Η επιτροπή μπλόκου της Νίκαιας, που αποτελεί ιστορικά το κεντρικό σημείο των κινητοποιήσεων, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν με όσο περισσότερες δυνάμεις μπορούν.

Από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής οι αγρότες της Θεσσαλίας, που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας με περίπου 500 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού ΑθήναςΘεσσαλονίκης για περίπου μία ώρα. Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας αναφέρουν ότι τα 7 μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον –τέως– υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λίβανο, «δεν είναι νέα, αλλά επανάληψη παλιότερων εξαγγελιών, αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας». Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα δύο βασικά τους αιτήματα, που είναι: 1) Τιμές για τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν επαρκές εισόδημα και 2) αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προβλέπονται αποζημιώσεις για όλα τα φυσικά αίτια που καταστρέφουν παραγωγή και φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Στον αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Μεγανίτη, κοντά στο Αίγιο, προχώρησαν χθες (7/2) και οι αγρότες-μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία στη νέα οδό. Ζητούν την αναπλήρωση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει επίσης και οι αγρότες της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης μετά τη συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, στον οποίο κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Μεθαύριο, Πέμπτη, έχουν οργανώσει συγκέντρωση στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα