Μητσοτάκης στις πολυεθνικές για τις τιμές: "Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία"

Η οικονομία πάει καλά σημείωσε «οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν, όμως οι μόνιμες αυξήσεις των εισοδημάτων ήρθαν για να μείνουν»

Αυστηρό μήνυμα στις μεγάλες πολυεθνικές για τις υψηλές τιμές των προϊόντων έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, λέγοντας πώς «αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι».

«Aν χρειαστεί να τα

βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ» πρόσθεσε.

Η οικονομία πάει καλά σημείωσε «οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν, όμως οι μόνιμες αυξήσεις των εισοδημάτων ήρθαν για να μείνουν, αυξήσεις μισθών, αυξήσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, συσσωρευμένες μειώσεις φόρων οι οποίες βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα.

Ελπίζω, δεν μπορώ να το γνωρίζω, ότι και στις επόμενες αξιολογήσεις που θα γίνουν από τους οίκους αξιολόγησης θα επιβεβαιωθεί αυτό το οποίο ήδη έχουμε πετύχει, που είναι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα που έχει αποτέλεσμα και στην καθημερινότητα των πολιτών, διότι είναι η τελική πιστοποίηση ότι η χώρα άφησε πίσω τα χρόνια της κρίσης».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως το έκανε και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όταν ξέφυγαν οι τιμές του φυσικού αερίου, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις», τόνισε.

«Στήριξη των πιο αδυνάμων, αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και ένα συσσωρευμένο όφελος από μέτρα όπως το «Market Pass», που ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στήριξαν το εισόδημα σε δύσκολες στιγμές. Δεύτερη παρέμβαση, πολύ σημαντική: λειτουργία της αγοράς. Έχουμε βάλει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα εξακολουθώ να το κάνω. Και το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω και από την...» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «Η επιτυχία της πρώτης κάλπης δεν ακυρώνεται από τα αποτελέσματα της δεύτερης. Διότι εκεί έγινε η πραγματική καταμέτρηση των δυνάμεων. Και νομίζω ότι, όπως και αν μετρήσει κανείς τις ψήφους, η Νέα Δημοκρατία βγήκε ενισχυμένη από την πρώτη κάλπη».

«Τώρα, στη δεύτερη κάλπη προφανώς και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τη Νέα Δημοκρατία. Η τελική εικόνα, όμως, παραμένει μια εικόνα όπου 12 στους 13 περιφερειάρχες προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η αντιπολίτευση κατάφερε, σε πολύ ειδικές συνθήκες, να κερδίσει μόνο μία περιφέρεια» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία. Και το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο στο TikTok. Από εκεί και πέρα, νέος είναι ο κ. Κασσελάκης, θα τον δούμε στην πράξη. Δεν μπορεί να μην σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Νομίζω ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα να συγχρονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ ένα πράγμα έχω μάθει, κ. Χατζηνικολάου: δεν υποτιμώ κανέναν, σέβομαι όλους τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν θα είναι δυστυχώς στη Βουλή άρα δεν μπορούμε να έχουμε απευθείας αντιπαράθεση, είναι προβληματικό αυτό για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά θα κριθεί στην πράξη».

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotaki-stis-polyethnikes-gia-tis-times-i-ellada-den-einai-banania.htm
Τυχαία Θέματα