Μεταβιβάσεις ακινήτων: Προς παράταση 15 ημερών για συμβόλαια με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες

Το ΥΠΟΙΚ πρόκειται να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει χρονικό περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2022 για την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις σημερινές αντικειμενικές τιμές.

Παράταση 15 ημερών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προλάβουν να προχωρήσουν στη μεταβίβαση ακινήτων με βάση τις σημερινές αντικειμενικές αξίες και όχι αυτές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Το ΥΠΟΙΚ πρόκειται να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει χρονικό περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2022 για την υπογραφή των συμβολαίων

μεταβίβασης ακινήτων με τις σημερινές αντικειμενικές τιμές και όχι τις νέες τιμές. Για να υπάρξει, όμως, αυτή η δυνατότητα υπογραφής των συμβολαίων και πέραν της 1ης Ιανουαρίου με τις σημερινές τιμές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, γονικών παροχών και δωρεών στις ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κτηματαγοράς ζητούσαν από την κυβέρνηση να παρατείνει τις ημερομηνίες εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα