Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι ευρωαγορές - Άνοδος στο ΧΑ

Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές  την Δευτέρα.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στις 14:35 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή πτώση 0,09%. Στο κόκκινο βρίσκεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει πτώση 0,26%. Πτώση και για τον CAC 40 στο Παρίσι με

τον δείκτη να βρίσκεται στο -0,02%. Μοναδική παραφωνία αποτελεί ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο +0,31%.

Στη Βρετανία είναι τραπεζική αργία, με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να παραμένει κλειστό. Κλειστή θα είναι σήμερα και η Wall Street λόγω αργίας για τη Memorial Day.

Όσον αφορά το ΧΑ, ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία κινείται πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 891,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,08 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει και αυτός άνοδο της τάξης του 0,15%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+4,23%), της Fourlis (+1,73%), του ΟΛΠ (+1,49%), των ΕΛΠΕ (+1,45%), της Τιτάν (+1,26%) και της Πειραιώς (+1,20%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,50%) και της Coca Cola HBC (-0,63%).

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα