Μαζεύεται η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς αντιδρά θετικά η Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο οι δείκτες των βασικλότερων αγορών. 

Η έστω και μικρή ανοδική διάθεση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδηγεί και το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο να περιορίσει την τεράστια πτώση, που στο ξεκίνημα της ημέρας ξεπέρασε το 3,7%.

Αυτή την ώρα, λίγο μετά τις 12.00 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείχνει άνοδο 0,17% στις 442,86 μονάδες. Αρχικά ο δείκτης ξεκίνησε με μικρή πτώση, την οποία αντιστάθμιζε ο δείκτης FTSE του Λονδίνου, ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα ανοδικά.

Σταδιακά και οι άλλοι δύο βασικοί

δείκτες, δηλαδή ο CAC και ο DAX γύρισαν σε θετικό πρόσημο. Την ίδια ώρα και τα furures των δεικτών της Wall Street δείχνουν μεγαλύτερη άνοδο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης από αυτή που έδειχναν το πρωί. Ο Dow Jοnes δείχνει ότι θα ανοίξει στο +0,71%, ο S&P +0.77% και ο Nasdaq +0.74%.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης έχει περιορίσει τις απώλειες αλλά παραμένει με αρνητικό και υποχωρεί 1,88% στις 850,23 μονάδες. Οι μετοχές που βαραίνουν τον δείκτη παραμένουν οι ίδιες. Η Coca Cola HBC υποχωρεί 6,88% ενώ το πρωί είχε απώλειες μεγαλύτερες ακόμα και από 9%. Οι τράπεζες υποχωρούν κατά μέσο όρο 3,28% ενώ το πρωί οι απώλειες ήταν από 5,58%.

Η μετοχή της ΔΕΗ χάνει 4,62% και της Aegean παραμένει στο -6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα