Κωστής Μοσχονάς: Με ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης η ελληνική αγορά ακινήτων

Γράφει η Ελισάβετ Παπούλιου.

Η έκθεση για το Real Estate και τις επενδύσεις ακινήτων επιστρέφει από τις 17 εως τις 19 Μαίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, με στόχο να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες του μεσιτικού και κατασκευαστικού κλάδου με εγχώριους και διεθνείς επενδυτές.

Με αυτή την αφορμή ο κ. Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας RMI, μίλησε στο businessnews.gr για τον κλάδο του ελληνικού real

estate και τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας στο τομέα των ακινήτων.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τις προοπτικές του ελληνικού real estate τα προσεχή χρόνια;

Η εκτίμησή μου για το Ελληνικό Real Estate τα προσεχή χρόνια είναι θετική και υποστηρίζεται από τα τρέχοντα δεδομένα. Παρά τις συνεχιζόμενες διεθνείς κρίσεις, η ελληνική αγορά ακινήτων παρουσιάζει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναμένεται να διατηρήσει τη θετική τάση της. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εντοπίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων, όπως τα "πράσινα" κτίρια, οι κατοικίες και τα logistics, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Επιπλέον, οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων σημειώνουν αύξηση και αναμένεται να συνεχίσουν με ανοδικούς ρυθμούς. Συνολικά, με τις μέχρι τώρα μελέτες η ελληνική αγορά ακινήτων φαίνεται να παρουσιάζει θετικές προοπτικές για τα προσεχή χρόνια, με την ενίσχυση της επένδυσης και την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων να δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές. Αυτές τις ευκαιρίες παρουσιάζουμε κι εμείς μέσω της Premium Real Estate Expo

Θέλετε να μας πείτε κάποια πράγματα για τη φετινή Premium Real Estate Expo 2024;

Η Premium Real Estate Expo είναι η μοναδική διοργάνωση για τα ακίνητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνώς. Κάθε χρόνο οι επισκέπτες από το εξωτερικό αυξάνονται και αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός.

Η Premium Real Estate Expo εστιάζει στην παρουσίαση των νέεν τάσεων παγκοσμίως, στην ενημέρωση και τη δικτύωση των επαγγελαμτιών και φυσικά στην ανάδειξη των νέων επενδυτικών ευκαιριών στη χώρα.

Η έκθεση βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού real estate ενισχύοντας τις διεθνείς συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις. Φιλοξενώντας διεθνείς εκθέτες και επενδυτές, καθώς και μέσω της διοργάνωσης του forum στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις διεθνείς συνεργασίες και την εξωστρέφεια του ελληνικού real Estate.

Στην έκθεση Real Estate Expo θα παραβρεθούν ορισμένοι διεθνείς «παίκτες» της κτηματαγοράς. Πώς κινούνται οι ξένοι επενδυτές; Από ποιες χώρες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον;

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούμε επενδυτές από χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία. Παραλληλα, φιλοξενούμε εταιρείες που συμμετέχουν ως εκθέτες από το Dubai και εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς ως Όμιλοι.

Αυτό δείχνει τη δυναμική της Ελληνικής αγοράς ακινήτων. Η Ελλάδα είναι ένας επενδυτικός προορισμός με αυξανόμενη δυναμική και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τις ανατολικές χώρες, όσο και για τις ευρωπαϊκές. Είτε πρόκειται για Golden Visa είτε για επενδύσεις και νέα κατασκευαστικά έργα η ελληνική κτηματαγορά φαίνεται πως έχει ένα θετικό πρόσιμο για τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Αναζητήσεις
kostis-moschonas-me-anodikous-rythmous-anaptyxis-i-elliniki-agora-akiniton.htm
Τυχαία Θέματα