Κορονοϊός: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Έως τη Δευτέρα τα φύλλα πορείας

Ήδη, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση του 10-15% των απλών κλινών για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, ενώ όλες οι ΜΕΘ έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ εφόσον χρειαστούν.

Έως και την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) το αργότερο θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να συνδράμουν στο ΕΣΥ και στους εμβολιασμούς λόγω της αύξησης της πίεσης στα νοσοκομεία εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και να

καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη νόσηση περίπου 2.000 υγειονομικών από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φθάνει στο 4%.

Η κ. Γκάγκα, στην τελευταία τακτική ενημέρωση για την πανδημία, εξήγησε ότι η πίεση από το κύμα της παραλλαγής «Ομικρον» αφορά, για την ώρα, σε απλές κλίνες και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες εάν δεν συντρέχει λόγος από την κατάσταση της υγείας τους να μην προσέρχονται στα ΤΕΠ απλά για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο και να αρκεστούν στο θετικό rapid test.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση του 10-15% των απλών κλινών για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, ενώ όλες οι ΜΕΘ έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ εφόσον χρειαστούν.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα