Νέα εταιρεία στην Ελλάδα από τους μετόχους της Mere

Ποια είναι η νέα εταιρική οντότητα των αδελφών Shnayder. Το πιο πρόφατο κατάστημα της Mere και η ΑΜΚ ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Η Hellas Μarket ΙΚΕ συστάθηκε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, στην Ελλάδα από τους αδελφούς Sergey και Andrey Shnayder (ή Schneider), ιδιοκτήτες (92,5%) του ομίλου Torgservis, ο οποίος αναπτύσσει το hard discount δίκτυο Svetofor, που χρησιμοποιεί το

σήμα Μere για τις αγορές εκτός Ρωσίας. Mέτοχοι της Hellas Market είναι επίσης ο Valery Ιakovlev και ο Andrey Veikulainen, που επίσης διατηρούν μικρά μερίδια στον ρωσικό όμιλο (4,5% και 3% αντίστοιχα), ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο hard discounter στη Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη τη χώρα, ενώ λειτουργεί πολύ πέρα από τα σύνορά της, σε Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Κίνα. Επίσης, την τελευταία διετία έχει επεκταθεί και σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Μέτοχος της Hellas Market είναι και ο Aleksei Khudonogov, ενώ ρόλο διαχειριστή έχει ο Sergei Pylin, ο οποίος είναι διαχειριστής και στην Torg Hellas, που ιδρύθηκε το 2019 και αναπτύσσει τη Mere στη χώρα μας.

Αναλυτικά η μετοχική σύνθεση της Hellas Market έχει ως εξής: Sergey Shnayder (66%), Andrey Shnayder (12%), Aleksei Khudonogov (15%), Andrey Veikulainen (2%) και Valery Ιakovlev (5%)

O σκοπός της εταιρείας περιλαμβάνει δραστηριότητες σχετικές με το λιανικό εμπόριο τροφίμων (σούπερ μάρκετ), ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιό της είναι 30.000 ευρώ.

Μere: Nέο κατάστημα στο Αγρίνιο και ΑΜΚ 1,14 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται πως η Mere στην Ελλάδα εγκαινίασε στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021 το κατάστημά της στο Αγρίνιο, το οποίο βρίσκεται στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού που συνδέει το Αγρίνιο με το Αντίρριο.

Η αλυσίδα λειτουργεί πλέον δίκτυο 5 σημείων στη χώρα μας, καθώς είχε ήδη παρουσιάσει καταστήματα σε Λάρισα, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Τρίπολη και Κόρινθο.

Επίσης, αναφοράς χρήζει το γεγονός πως η Torg Hellas προχώρησε σε δύο Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα στο 2021. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και ήταν ύψους 540.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη αποφασίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου και ήταν ύψους 600.000 ευρώ. Μετά από αυτές τις κινήσεις, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, που τη στιγμή της σύστασής της ήταν 65.000 ευρώ, πλέον ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ (1.405.000).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από την αλυσίδα Svetofor, ο όμιλος Torgservis αναπτύσσει στη ρωσική αγορά και την αλυσίδα Mayak («φάρος» στα ρωσικά).

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα