Παπαευαγγέλου: Μόλις 8 λεπτά αρκούν για διασπορά του κορονοϊού σε ένα σπίτι

«Αρκούν μόλις οκτώ λεπτά σε χώρο επιφάνειας 150 τ.μ., άτομα που δεν φορούν μάσκα να διασπείρουν τον κορονοϊό», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου. Μειωμένα κατά 20% τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη


Ξεκινώντας την ενημέρωση, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι τη Δευτέρα είχαμε 184 νέα κρούσματα στην Αττική και 163 στη Θεσσαλονίκη. «Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα του κορονοϊού αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την

προηγούμενη».

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε ειδικά στον εμβολιασμό και τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. «Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και οι μεγάλοι άνθρωποι είναι εκείνοι που συνήθως νοσούν βαριά»

Όπως είπε, το εμβόλιο προστατεύει άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες πνευμονοπάθειες, διαβήτη και υπέρταση. Κόπωση, κεφαλαλγία και πυρετός, οι κύριες παρενέργειες του εμβολίου έναντι του Covid 19.

Οι έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα στην κύησή τους. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα παιδιά.

«Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, γιατί οι ισορροπίες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Θα πρέπει να είμαι προσεκτικοί ως προς τη "φούσκα" μας, δηλαδή το στενό συνηθισμένο κύκλο των ατόμων με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή . Αρκούν μόλις οκτώ λεπτά σε χώρο επιφάνειας 150 τ.μ., άτομα που δεν φορούν μάσκα να διασπείρουν τον κορονοϊό», σημείωσε.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό, για να μη φτάσουμε στο σημείο να υπονομεύσουμε τη συλλογική προσπάθεια που έχει γίνει για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού», υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Μαγιορκίνης: Μειωμένα κατά 20% τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Το μεγάλο στοίχημα είναι να προσέξουμε τις συναθροίσεις και συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά εν όψει εορτών, υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Περιέγραψε μια σειρά από σημαντικές συμβουλές ως προς το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περιπτώσεις τέτοιων συναθροίσεων.

«Αν έχουμε συμπτώματα, να μην έρθουμε σε καμία επαφή. Να φοράμε πάντοτε μάσκα, ειδικά όταν έχουμε παππούδες, γιαγιάδες ή άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, να έχουμε καλό εξαερισμό των χώρων και να αποφύγουμε τους εναγκαλισμούς και τα φιλιά. Πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους προστατεύσουμε πάση θυσία».

Επανέλαβε, όπως νωρίτερα και η Βάνα Παπαευαγγέλου, την ανάγκη να δημιουργήσουμε την λεγόμενη «κοινωνική φούσκα», ήτοι να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δείτε το live

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Live,koronoios, Live