Κικίλιας: Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, γνωστοποίησε πως σήμερα θα συζητηθούν -και ενδεχομένως θα αποφασιστούν- νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός, μιλώντας στον Alpha 98,9, αποκάλυψε πως τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν σήμερα για τη συμπρωτεύουσα, θα αφορούν κυρίως

τα σχολεία.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:

«Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές».

«Υπάρχουν έκτακτα περιστατικά και εκτός κορωνοϊού, τροχαία, καρδιακά, είναι προφανές ότι το ΕΣΥ και μπορεί και αντέχει και τα αντιμετωπίζει και αυτά. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι προφανές ότι μειώνονται τα τακτικά χειρουργεία και αυτό γίνεται μοιραία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «Είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Για μέτρα που θα αφορούν στα σχολεία δήλωσε ότι είναι κάτι που «θα το δούμε μέσα στην ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα