Καραμανλής: Προσλήψεις και ανανέωση του στόλου στα MMM

Στις προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδικότερα σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βήμα- βήμα και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω και του κορωνοϊού.

Μιλώντας

στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι στόχος είναι συνολικά να προστεθούν 1200 θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί εδώ ότι η διαδικασία για τις 650 προσλήψεις οδηγών και τεχνικών έχει ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Νοεμβρίου.

«Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες κάνουμε προσλήψεις στο Ελληνικό Δημόσιο. Κατανοώ αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει η αίσθηση ότι θα έπρεπε μερικά πράγματα να γίνουν νωρίτερα. Ζούμε όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος. Οι διαδικασίες είναι διαδικασίες και εν πάση περιπτώσει προσλήψεις που έχουν να γίνουν 10 χρόνια, γίνονται τώρα» τόνισε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στα βέλη της αντιπολίτευσης. Παράλληλα άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνοντας ότι τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα στην Αθήνα και γύρω στα 235 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1/3 των συρμών του Μετρό βρίσκονταν σε ακινησία.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ ώστε να προστεθούν στο στόλο της Αθήνας 203 οχήματα. Παράλληλα επανέλαβε ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα 750 λεωφορεία δεν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου ο διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 λεωφορείων θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε πως πάνω από 65% χωρητικότητα στα λεωφορεία εμφανίζεται στο 4% των οχημάτων. Σχετικά με τον κορωνοϊό σημείωσε πως τον Οκτώβριο σε rapid test που έγιναν στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος βρέθηκαν θετικοί 29 πολίτες σε σύνολο 3017.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως από τα 235 λεωφορεία σήμερα φτάσαμε στο σημείο να κυκλοφορούν 400. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως πρέπει να ξεφύγουμε από μικροκομματικές σκοπιμότητες και άγονη αντιπαράθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα