Κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου η μετοχή της ΔΕΗ

Συνολικά η μετοχή έχει χάσει περίπου 19% από την μέγιστη τιμή της τον περασμένο Νοέμβριο. 

Πριν από μερικές ημέρες η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έκανε πράξεις κάτω από τα 9 ευρώ, έχοντας ως μέγιστη τιμή τα 11 ευρώ από τον περασμένο Νοέμβριο (9/11/2021). Αυτό, δηλαδή το να κάνει συναλλαγές κάτω από τα 9 ευρώ επαναλήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα - με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Γαλλία με τη γαλλική κρατική εταιρεία

ηλεκτρισμού EDF - και στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. (η τιμή της EDF συνολικά έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας της λόγω του ότι θα καλύψει μεγάλο μέρος της αύξησης του ηλεκτρισμού στη Γαλλία συμβάλλοντας στην οικονομική ανακούφιση των καταναλωτών).

Η μετοχή της ΔΕΗ από τη μέγιστη τιμή έχει χάσει το 19% της αξίας της και το θέμα εάν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός της διοίκησης ως προς το business plan που είχε ανακοινώσει στη διάρκεια της αύξησης κεφαλαίου των 1,35 δισ. ευρώ. Διότι για παράδειγμα η συνεχής αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες π.χ. πετρέλαιο και φυσικό αέριο επηρεάζει το κόστος λειτουργίας της επιχείρισης.

Να σημειωθεί πως η τιμή των 9 ευρώ είναι σημείο αναφοράς για την επιχείριση γιατί σε αυτή την τιμή έγινε η πολύ επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, προσλκύοντας νέους επενδυτές και δημιουργώντας νέα μετοχική και επενδυτική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα