Καρανίκας: Στοίχημα να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο

«Έχει χαθεί το 50% του ετήσιου τζίρου»

Την αισιοδοξία του ότι έστω και με καθυστέρηση θα επέλθει η κανονικότητα στην αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, προαναγγέλλοντας «γενναίες» εκπτώσεις, προκειμένου οι καταστηματάρχες να διώξουν το στοκ που

έχει συσσωρευτεί στα μαγαζιά τους.

Ο ίδιος επισήμανε τη σημασία να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες από όλους: «Μια χαρά ξεκινήσαμε. Ο φόβος έιναι την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων να μην γίνουμε πρώτο θέμα με ουρές, κινητικότητα κ.λπ. Υπάρχουν λίγες ουρές, αλλά είναι φυσιολογικές».

«Το στοίχημα είναι να παραμείνουμε ανοιχτά», υπογράμμισε και επισήμανε ότι «έχουμε χάσει τον χριστουγεννιάτικο τζίρο και τέσσερις μήνες τον προηγούμενο χρόνο και σιγά-σιγά θα αποκατασταθεί η κανονικότητα».

Αναφορικά με τις χειμερινές εκπτώσεις, τόνισε ότι είναι ευκαιρία για τον καταναλωτή, καθώς οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων θα είναι γενναίες.

Ο ίδιος δεν μπορεί να εκτιμήσει τι τζίρο θα έχει το λιανεμπόριο την περίοδο των εκπτώσεων, καθώς όπως είπε: «Δεν ξερουμε την καταναλωτική δύναμη».

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι έχει χαθεί το 50% του ετήσιου τζίρου, τονίζοντας: «Σε βάθος χρόνου και με στοχευμένα μέτρα της πολιτείας, θα έρθει αυτή η περίφημη κανονικότητα έστω κι αργα, το δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Keywords
Τυχαία Θέματα