Ταραντίλης: Έρχονται τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερους δείκτες σύμφωνα με το ECDC από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με δείκτη μεταδοτιτικότητας κάτω του 4.

«Η αποκλιμάκωση απαιτεί πολύ χρόνο και θυσίες γι΄αυτό πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Ενώ αυτή τη στιγμή όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο,

μόνο η χώρα μας, η Φινλανδία και η Δανία είναι στο κίτρινο με δείκτη μεταδοτικότητας κάτω του 4.
Καταγράφεται επίσης ότι σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο οι νέες διαγνώσεις και οι θάνατοι κινούνται δυστυχώς σε πολύ υψηλά επίπεδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως στη χώρα συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων, ενώ οι νοσηλευόμενοι υπολογίζονται στους 1.700 σε όλη τη χώρα. Επιπλέον ο μέσος αριθμός νέων εισαγωγών ανά ημέρα ήταν την περασμένη εβδομάδα 130, δηλαδή χαμηλότερος από το μισό του αριθμού που είχαμε πριν από ένα μήνα.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια. Αισιόδοξα ήταν και τα αποτελέσματα από τον εθελοντικό έλεγχο των εκπαιδευτικών μας, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα στα περίπου 5.000 τεστ που έγιναν, δηλαδή ένα ποσοστό θετικότητας, μόλις 0,14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα