Καραμολέγκος: Tα σχέδια για το 2021

Πως «έκλεισε» το 2020 και ποιες αλλαγές έρχονται για το «Aπολλώνιον».

Δύσκολη χρονιά εκτίμησε πως θα είναι το 2021 ο επικεφαλής της Καραμολέγκος Μανώλης Καραμολέγκος, τονίζοντας πως το άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα του 2020, θα φέρει πτώση στη ζήτηση και τις πωλήσεις για τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.

Όπως επεσήμανε ωστόσο στη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας στόχος είναι να λανσαριστούν καινοτόμα προϊόντα, που με την πορεία τους θα μπορέσουν να ανακόψουν τις όποιες απώλειες.

Σημειώνεται πως 2020 η Καραμολέγκος είδε τον τζίρο της να καταγράφει αύξηση 9,94% έναντι του 2019 με την αγορά του τυποποιημένου ψωμιού να καταγράφει αύξηση +7% σε τεμάχια και +9% σε αξία. Παράλληλα στην ίδια κατηγορία σημείωσε και περαιτέρω αύξηση μεριδίου (51,5%) σε αξία. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σημείωσε η κατηγορία των Slices (+23% σε τεμάχια και +21% σε αξία) ενώ και η κατηγορία των παξιμαδιών παρουσίασε αύξηση πωλήσεων σε αξία (+60%), με σχετικό μερίδιο αγοράς της Καραμολέγκος να αυξάνεται και να αγγίζει πλέον 11,3%. Ακόμη ο κ. Καραμολέγκος, ανέφερε ποως το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση των 27,3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας και κτιρίου αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας, στον χώρο του οικοπέδου της πρώην ΑΓΝΟ.

Η νέα επένδυση αναμένεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία τόσο να μειώσει το κόστος όσο και να αύξηση την παραγωγικότητα της . Όσον αφορά την αλυσίδα Απολλώνιον, ο κ. Καραμολέγκος τόνισε πως στόχος του Ομίλου είναι να επανέλθει στους τζίρους του 2019, μετά το πολύ δύσκολο για τον κλάδο εστίασης 2020. Επίσης ανακοίνωσε πως εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα ανοίξει νέο κατάστημα στη Γλυφάδα, για το οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και, μάλιστα, πρόκειται να αποτελέσει το μοντέλο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει ολόκληρο το δίκτυο του Απολλώνιον». Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο κομμάτι του καφέ, στο οποίο θέλει να επενδύσει η εταιρεία.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Καραμολέγκος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που παρατηρείται στον κλάδο των τροφίμων από ξένα funds σημειώνοντας ότι «δεν έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα μας, αν γίνει θα τον ακούσουμε». Παράλληλα όσον αφορά στις μετοχικές μεταβολές στην εταιρεία τόνισε ότι «δεν μας απασχολεί να βγούμε από το ελληνικό χρηματιστήριο» εξηγώντας ότι ένας μέτοχος θέλησε να αποσυρθεί και «πήραμε εμείς τις μετοχές του, αφού ήταν δύσκολο να τις πάρει κάποιος άλλος».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τις πρόσφατες μετοχικές αλλαγές ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε πως η εταιρεία δεν εξετάζει την αποχώρηση της από το χρηματιστήριο.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα