Τουρκία: Νέα απόπειρα επίθεσης με drone εναντίον στρατιωτικών βάσεων

Νέα απόπειρα επίθεσης εναντίον τουρκικών βάσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε μια επίθεση εναντίον της Βάσης Drone στο Μπατμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και εναντίον της 23ης Διοίκησης Πεζικού στο Σιρνάκ, στο τριεθνές Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ.

Εκδίδοντας μια δήλωση σχετικά με την απόπειρα επίθεσης στο Μπατμάν, το Γραφείο του Κυβερνήτη δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη χθες στις 11.10 μ.μ. (20 Μαΐου): "Μια απόπειρα επίθεσης πραγματοποιήθηκε

χρησιμοποιώντας 3 τηλεκατευθυνόμενα drone. Όλα τα drone που χρησιμοποιήθηκαν εξουδετερώθηκαν και δεν υπήρξαν θύματα".

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε επίσης μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις απόπειρες επιθέσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

"Και οι δύο επιθέσεις αναχαιτίστηκαν χάρη στην επαγρύπνηση των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς κανένα θύμα ή ζημία", είπε το υπουργείο.

Το βράδυ της Τρίτης, δύο drones επιχείρησαν να πλήξουν την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας η απόπειρα επίθεσης έγινε στις 00:30 και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές. Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο Ντιγιάρμπακιρ όσο και σε άλλες τουρκικές βάσεις.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα