Καναδάς: Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα

Έδωσε, ωστόσο, σήμα ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων προς τα μέσα του 2022.

Η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο , το οποίο παραμένει στο 0,25%, ένα επιτόκιο που υιοθέτησε με δραστική πτώση τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19, το 2020. Έδωσε, ωστόσο, σήμα ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων προς τα μέσα του 2022, με το σκεπτικό ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η Τράπεζα του Καναδά στην έκθεση νομισματικής πολιτικής που δημοσιεύθηκε αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει γύρω στο 5% για το πρώτο εξάμηνο του 2022, επικαλούμενη περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού και αύξηση των τιμών των τροφίμων. Ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει ξανά στο 3% μέχρι το τέλος του έτους και θα επιστρέψει στον στόχο του 2% έως το 2024.

Η έκθεση νομισματικής πολιτικής σημειώνει ότι η αβεβαιότητα είναι «ασυνήθιστα υψηλή» γύρω από τις τελευταίες προβλέψεις για τον πληθωρισμό εν μέσω παραγόντων όπως η συνεχιζόμενη πανδημία και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα