Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο προς τις 850 μονάδες

Στο +5,95% ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών

Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα 14/3 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη διεθνή τάση ανάκαμψης των τιμών των μετοχών. Μετά από μιάμιση ώρα συνεδρίασης λίγο πριν τις 12.00 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,39% στις 847,97 μονάδες. με οδηγούς τις μετοχές των τραπεζών. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζικών

μετοχών σημειώνει άνοδο 5,95% καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των απωλειών που προκλήθηκαν με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεγονός που έφερε τα πάνω - κάτω στην παγκόσμια οικονομία και οδήγησε τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων και των τροφίμων στα ύψη.

Φαίνεται πως οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες αφενός τιμολόγησαν τις επιπτώσεις του πολέμου και των κυρώσεων στην παγκόσμια οικονομία αφετέρου ελπίζουν σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών τις επόμενες ημέρες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο ξεχωρίζει η άνοδος της Alpha Bank +5.83% της Aegean +4.06%, tvn ellhnik;vn Petrela;ivn +4.66%, της Εθνικής τράπεζας +6,14%, της Eurobank +5.95% και της Πειραιώς +4,71%.

Η μετοχή της Coca Cola HBC που έχει μεγάλη έκθεση στη Ρωσία και στην Ουκρανία και αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη ρωσική αγορά ακολουθώντας την απόφαση της μητρικής εταιρείας Coca Cola Co,. σημειώνει μικρή άνοδο 1,81% στα 19,65 ευρώ.

Στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη άνοδο 3,1% σημειώνει ο δείκτης DAX στη Φρανγκφούρτη ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1.56%.

Keywords
Τυχαία Θέματα