Αυτοκινητοβιομηχανίες: Στο κυνήγι εξαρτημάτων λόγω πολέμου

Το κυνήγι νέων προμηθευτών είναι η πιο πρόσφατη πρόκληση για τον κλάδο αυτοκινήτων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και η BMW, προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές πηγές εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στην Ουκρανία από χώρες όπως η Κίνα και το Μεξικό, καθώς η εισβολή της Ρωσίας σταματά τις γραμμές παραγωγής και «σπάει» τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Το κυνήγι νέων προμηθευτών είναι η πιο πρόσφατη πρόκληση για τον κλάδο αυτοκινήτων που ήδη μαστίζεται

από τις αυξανόμενες τιμές μετάλλων και ενέργειας, τις αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν τσακιστεί από την πανδημία και την έλλειψη τσιπ ημιαγωγών.

Οι μάχες στην Ουκρανία έχουν πλέον διαταράξει την παραγωγή των καλωδίων, οι οποίες αφορούν έως και 5 km (3,1 μίλια) της καλωδίωσης σε ένα αυτοκίνητο και χωρίς αυτά δεν μπορουν να κατασκευαστούν.

Ως αποτέλεσμα, η Νο. 2 παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία Volkwagen και η BMW μείωσαν την παραγωγή και έκλεισαν προσωρινά ορισμένες γραμμές παραγωγής, ενώ η Mercedes-Benz έχει προειδοποιήσει ότι η παραγωγή της θα επηρεαστεί σύντομα.

Η Audi της VW είπε ότι ολόκληρος ο όμιλος Volkswagen εργάζεται για να πείσει τους μεγάλους προμηθευτές να μεταφέρουν την παραγωγή καλωδίων στην Ουκρανία σε άλλα εργοστάσια ή να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές. Αυτή η αναζήτηση περιλαμβάνει την Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, το Μεξικό και «πιθανώς» την Κίνα, είπε.

«Δουλεύουμε επιτυχώς με διάφορους προμηθευτές από αυτές τις περιοχές για τα μοντέλα μας εδώ και χρόνια», ανέφερε. «Είναι πιθανό, για παράδειγμα, οι προμηθευτές να μοιράσουν την παραγωγή σε διάφορες τοποθεσίες».

Η BMW είπε επίσης ότι βρίσκεται σε «εντατικές συνομιλίες» με προμηθευτές για την εύρεση εναλλακτικών πηγών για ανταλλακτικά, ενώ η παγκόσμια αρ. Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis είπε ότι έχει ήδη μεταφέρει τις πηγές της από την Ουκρανία σε αλλού στην Ευρώπη, αρνούμενος να πει πού.

Keywords
Τυχαία Θέματα