Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, στον απόηχο των εξελίξεων στο ουκρανικό

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 1,7% και έκλεισε στις 462,09 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άλμα 2,8%.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι επενδυτές διέκριναν κάποια σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με την Ουκρανία να προσφέρει ουδετερότητα έναντι εγγυήσεων ασφαλείας και τη Ρωσία

να ανακοινώνει ότι μειώνει δραστικά τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ. Η πρόοδος στις συνομιλίες ανοίγει τον δρόμο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ενώ το σενάριο της περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου φαίνεται να υποχωρεί, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι ΗΠΑ πάντως προειδοποίησαν ότι οι προθέσεις της Ρωσίας θα αποδειχτούν στο πεδίο, με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να τονίζει μάλιστα ότι δεν έχει δει "τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπάρχει μια αληθινή κίνηση" από τη Μόσχα. "Δεν έχουμε δει σημάδια πραγματικής σοβαρότητας από τη Ρωσία", ανέφερε.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 1,7% και έκλεισε στις 462,09 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άλμα 2,8% στις 14.820,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,1% στις 6.792,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρότερα κέρδη 0,9% στις 7.537,25 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 2,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άλμα 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα