ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές τις βενζίνης στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, καθώς οι φόβοι για τις προμήθειες αργού πετρελαίου που πυροδοτούνται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έφτασαν στις αντλίες και στους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει το CNBC, σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ ο μέσος όρος της τιμής

του γαλονιού βενζίνης ξεπέρασε τα 4 δολάρια (έφτασε τα 4,009 δολάρια), το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμή από το 2008. Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων πραγματοποιούνται με ταχύ βήμα. Πλέον οι καταναλωτές πληρώνουν 40 σεντς περισσότερα ανά γαλόνι σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και 57 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα υπάρχουν περιοχές των ΗΠΑ όπου η τιμή έχει σκαρφαλώσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Ενδεικτικά, η μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης στην πολιτεία της Καλιφόρνια έχει εκτοξευτεί στα 5,288 δολάρια.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σύντομα ο μέσος όρος της τιμής σε εθνικό επίπεδο αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα υψηλότερα, στα 4,50 δολάρια ανά γαλόνι.

Παράλληλα, οι αυξήσεις στην αντλία καυσίμων μεγεθύνουν τους φόβους για πληθωριστικές πιέσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εδώ και μήνες έχει δηλώσει ότι καταβάλει προσπάθειες για μείωση των τιμών των καυσίμων και για αυτό τον λόγο στράφηκε στο Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ. Πάντως η κατακόρυφη αύξηση των τιμών πλέον αρκετές φωνές στη χώρα αρχίζουν να ζητούν από την κυβέρνηση να παύσει τον ομοσπονδιακό φόρο στα καύσιμα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα