Μακρόν: Ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή σύγκλιση ο πόλεμος στην Ουκρανία - Συνάντηση με Μπλίνκεν την Τρίτη (8/3)

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε (τον Μακρόν) για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι φυσιολογικά", ανέφερε το Κρεμλίνο.

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουτσιτς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων ο Εμάνουελ Μακρόν χαιρέτισε την συνεργασία της Σερβίας με τη Γαλλία

καθώς και τις καθαρές θέσεις της τελευταίας στους διεθνούς οργανισμούς αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας όλων των κρατών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί την ανάγκη, τόσο η ΕΕ όσο και οι χώρες όπως η Σερβία που έχουν προοπτική ένταξής σε αυτήν, να εξετάζουν από κοινού τις δράσεις τους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή σύγκλιση υπογράμμισε ο Μακρόν ο οποίος όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Σέρβο ομόλογό του.

Πούτιν σε Μακρόν: Η Ουκρανία εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Κυριακή τους Ουκρανούς ριζοσπάστες για ένα επεισόδιο στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το reuters.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε τηλεφωνικά τον Πούτιν για φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε (τον Μακρόν) για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια", ανέφερε το Κρεμλίνο. "Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι φυσιολογικά".

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη.

Συνάντηση Μακρόν - Μπλίνκεν την Τρίτη (8/3)

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης, συνεχίζοντας το συντονισμό της κοινής αντίδρασης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Στο μεταξύ, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν τις σχετικές αναφορές και διασφαλίζουν ότι αρμόδιοι οργανισμοί θα διερευνήσουν την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πολύ αξιόπιστες αναφορές για εσκεμμένες επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα