ΗΠΑ: Ποινική πλέον η έρευνα σε βάρος του Ομίλου Τραμπ

Η Γενική Εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η έρευνα σε βάρος του Ομίλου Τραμπ γίνεται ποινική, και δεν είναι πλέον υπόθεση του Αστικού Δικαίου.

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς διερευνούσε αν ο Όμιλος Τραμπ δήλωνε ψευδείς αξίες των ακινήτων για να εξασφαλίσει δάνεια και να έχει οικονομικά και φορολογικά οφέλη.

"Ενημερώσαμε τον Όμιλο Τραμπ ότι η έρευνά μας δεν είναι πλέον αστικής φύσης", ανέφερε ο Φαμπιέν Λεβί, εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

"Διεξάγουμε έρευνα ποινικού χαρακτήρα πλέον για τον Όμιλο Τραμπ, σε

συνεργασία με την εισαγγελία του Μανχάταν", πρόσθεσε.

Ο Όμιλος Τραμπ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, όπως ανέφερε το Reuters.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει ότι η σχετική έρευνα υπό τη Λετίσια Τζέιμς, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, έχει πολιτικά κίνητρα.

Η Τζέιμς διερευνά κατά πόσο ο Όμιλος Τραμπ διόγκωσε τις αξίες ορισμένων ακινήτων για να λάβει μεγαλύτερα δάνεια και μείωσε τις αξίες τους για να έχει φοροαπαλλαγές.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς εξετάζει τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Τραμπ δύο χρόνια -και πιο πίσω- πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Το γραφείο του Βανς έχει δηλώσει ότι διερευνά "πιθανώς εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά" από τον Όμιλο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής και ασφαλιστικής απάτης και της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.

Η έρευνα του Βανς ξεκίνησε αφότου ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, αποκαλύφθηκε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που έλεγαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Η έρευνα αυτή επισπεύσθηκε από τη στιγμή που ο Τραμπ έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν.

ΗΠΑΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΜΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα