ΗΠΑ: Όλο και πιο κοντά στο χρίσμα ο Τράμπ- Επικράτησε και στο Νιού Χάμσαϊρ

Στο Νιου Χάμσαϊρ η Χέιλι συγκέντρωσε το 43% των ψήφων σε σύγκριση με το 54,5% του Τραμπ.

Το μεγάλο φαβορί της αμερικανικής δεξιάς, ο Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε χθες Τρίτη το βράδυ στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, επικρατώντας

της πρώην πρεσβεύτριας στον ΟΗΕ, της Νίκι Χέιλι, κατά προβλέψεις και στατιστικές προβολές μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Άιοβα την περασμένη εβδομάδα, έκανε έτσι άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του.

Οι συνεχόμενες νίκες του Τραμπ τον αναδεικνύουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή και τον επικρατέστερο νικήτη για το χρίσμα του κόμματος, ενώ τον επόμενο μήνα στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να επικρατεί με διαφορά πάνω από 30%.

Στο Νιου Χάμσαϊρ η Χέιλι συγκέντρωσε το 43% των ψήφων σε σύγκριση με το 54,5% του Τραμπ.

Η Χέιλι υποσχέθηκε την Τρίτη να παραμείνει στην κούρσα, αλλά η ήττα της πιθανότατα συνιστά το τέλος της προσπάθειας να αποτραπεί μια υποψηφιότητα Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Δεν υπάρχει όρεξη για κάτι τέτοιο μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, διαπιστώνουν διεθνή πρακτορεία.

Καθώς η Χέιλι δεν έχει ουσιαστικά κανένα δρόμο προς τα εμπρός, οι Ρεπουμπλικάνοι ουσιαστικά έχασαν την ευκαιρία να γυρίσουν σελίδα στην πιο πολωτική προσωπικότητα στην αμερικανική πολιτική, τον Ντόναλντ Τραμπ που αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές κατηγορίες και έχασε την τελευταία προεδρική αναμέτρηση.

Το αποτέλεσμα του Νιου Χάμσαϊρ καθιστά ακόμη πιο αναπόφευκτο ένα σενάριο που πολλοί θα ήθελαν να αποφευχθεί: ο Τραμπ και ο Μπάιντεν να αναμετρηθούν για την προεδρία τον Νοέμβριο με το αποτέλεσμα να καθορίζει τη μορφή της δημοκρατίας της Αμερικής στο εσωτερικό και τον ρόλο της στον κόσμο.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Χέιλι κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά το αποτέλεσμα στο Νιου Χάμσαϊρ, δείχνοντας ενοχλημένος γιατί ισχυρίστηκε ότι είχε μια δυνατή απόδοση. Ο Τραμπ την αποκάλεσε «απατεώνα» που «δεν πρόκειται να κερδίσει». Είπε ότι θα κερδίσει τον Μπάιντεν στις γενικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι νίκησε και το 2020.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-olo-kai-pio-konta-sto-chrisma-o-trab--epikratise-kai-sto-niou-chamsair.htm
Τυχαία Θέματα