Στήνουν μπλόκα από σήμερα οι αγρότες

Κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ από αγρότες της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου, και της Κρήτης.  

Με αίτημα της να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην παραγωγή, αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της χώρας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις

τους.

Στην Θεσσαλία, οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο E65, ενώ τα αντίστοιχα οχήματα των συναδέλφων τους από την Λάρισα θα μπλοκάρουν τον δρόμο στον Πλατύκαμπο. Μπλόκο στον Περιφερειακό του Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Μαγνησίας, ενώ τρακτέρ από τα Τρίκαλα θα κλείσουν τον Εθνική Λάρισας – Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Ήδη έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στους δρόμους οι αγρότες των περιοχών που βρίσκονται στο Δ. Πηνειού, αύριο θα στηθεί μπλόκο στην διασταύρωση της Νάουσας από αγρότες της περιοχής και μέσα στη μέρα θα ανακοιώνονται κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια.

Ποιες είναι οι διεκδικήσεις τους

Οι αγρόες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής. ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
Keywords
Αναζητήσεις
stinoun-bloka-apo-simera-oi-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα