Η Λετονία σχεδιάζει να αγοράσει τουρκικά drone από τον γαμπρό του Ερντογάν

H Λετονία έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να είναι το δεύτερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που θα αποκτήσει τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), μετά την αγορά του περασμένου μήνα από την Πολωνία.

Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του έθνους, Άρτις Παμπρίκς έφτασε τη Δευτέρα στην Τουρκία για να συζητήσει την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και την ανάπτυξη της στρατιωτικής τους βιομηχανίας.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη

στη μονάδα έρευνας και ανάπτυξης της τουρκικής εταιρείας Baykar Makina και στις εγκαταστάσεις παραγωγής στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Η εταιρεία είναι ιδιοκτησίας Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Η τουρκική βιομηχανία έχει τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα στην έρευνα και ανάπτυξη, και το εκτιμούμε πολύ ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Πάμπρικς, απαντώντας σε ένα tweet της Μπαϊκάρ που περιλάμβανε μια φωτογραφία των αξιωματούχων που στέκονταν μπροστά σε ένα Bayraktar TB2.

Σε απάντηση σε ένα tweet που ρωτούσε "Πότε μπορούμε να περιμένουμε το Bayraktar TB2 στη Λετονία " ο Πάμπρικς έγραψε: "Ας ελπίσουμε αρκετά σύντομα".

Ένα μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη ενίσχυσε περαιτέρω αυτές τις προοπτικές.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Πάμπρικς στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τις ευκαιρίες συνεργασίας στον αμυντικό κλάδο.

ΛΕΤΟΝΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONE
Keywords
Τυχαία Θέματα