Γουόλερ: Η Fed δεν πρέπει να βιαστεί με τις μειώσεις επιτοκίων

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχόλια του Γουόλερ φαίνεται να προσγειώνουν τις προσδοκίες της αγοράς για έξι μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια φέτος αν συνεχίσει να μειώνεται ο πληθωρισμός, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Κρίστοφερ Γουόλερ, αν και δεν υπάρχει λόγος να "βιαστούμε", όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία,

τονίζοντας ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνει με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο.

«Είμαι ολοένα και πιο πεπεισμένος ότι είμαστε σε απόσταση βολής από την επίτευξη του στόχου για έναν πληθωρισμό (PCE) στο 2%» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg o Γουόλερ την Τρίτη σε δηλώσεις που έκανε στο ινστιτούτο Brookings.

Η καλή κατάσταση της οικονομίας δίνει στην Fed την ευελιξία να μειώσει τα επιτόκια της όταν και ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, ανέφερε. Τα εισερχόμενα στοιχεία θα καθορίσουν τον χρόνο και τον αριθμό των μειώσεων στα επιτόκια, πρόσθεσε.

«Τα στοιχεία που έχουμε λάβει τους τελευταίους μήνες επιτρέπουν στην Επιτροπή να εξετάσει τη μείωση των επιτοκίων το 2024. Ωστόσο, οι ανησυχίες για το κατά πόσον θα συνεχιστούν οι τάσεις αυτές σημαίνουν ότι οι όποιες αλλαγές στην πορεία της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνουν προσεκτικά και χωρίς βιασύνη» τόνισε, λέγοντας ότι θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες τους ερχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχόλια του Γουόλερ φαίνεται να προσγειώνουν τις προσδοκίες της αγοράς για έξι μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Keywords
Αναζητήσεις
gouoler-i-fed-den-prepei-na-viastei-me-tis-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα