Γιατί υποχώρησε η μετοχή της Tesla

Η τιμή υποχώρησε 11,55% και έκλεισε στα 829,1 δολάρια ή 33,3% χαμηλότερα από τη μέγιστη τιμή και ιστορικό ρεκόρ τον περασμένο Νοέμβριο (1.243,49 δολάρια).   

Οι μετοχές της Tesla Inc υποχώρησαν την Πέμπτη, παρασύροντας συνολκά τον κλάδο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς θα καθυστερήσει την κυκλοφορία νέων οχημάτων λόγω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η τιμή 11,55% και έκλεισε στα 829,1 δολάρια ή 33,3% χαμηλότερα από τη μέγιστη τιμή και ιστορικό ρεκόρ τον περασμένο Νοέμβριο (1.243,49 δολάρια).

Ο διευθύνων σύμβουλος

της Tesla, Έλον Μασκ είπε sth di;arkeia τηλεδιάσκεψης ότι η Tesla δεν θα λανσάρει νέα μοντέλα όπως το Cybertruck εφέτος, εξαιτίας των εμποδίων στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία εμπόδια θα αμβλυνθούν μόνο το επόμενο έτος.

Είπε επίσης ότι η Tesla θα επικεντρωθεί στην αύξηση του όγκου των υφιστάμενων μοντέλων κατά 50% από το να λανσάρει νέα.

Η προειδοποίηση έρχεται σε αντόθεση με όσα έχουν δηλώσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν υποσχεθεί νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) τους επόμενους μήνες.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla δουλεύει πάνω σε ένα μοντέλο που θα διάθετε με την τιμή των 25.000 δολάρια, αν και οι αναλυτές είπαν ότι χρειαζόταν ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να πετύχει τους στόχους του όγκου πωλήσεων.

Οι μετοχές άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποχώρησαν επίσης. Η Rivian Automotive Inc σημείωσε πτώση 9% για να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το ντεμπούτο του κατασκευαστή φορτηγών EV στην αγορά τον Νοέμβριο.

Η Lucid Group Inc σημείωσε πτώση 11%, η Lordstown Motors Corp έχασε 8% και η Nikola Corp υποχώρησε περισσότερο από 7%. Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας EV Xpeng Inc υποχώρησαν σχεδόν 9%.

Να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου έξι αναλυτές αύξησαν τις τιμές στόχους για τη μετοχή, καθώς ξεπέρασαν τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και επεσήμαναν τις ισχυρές προσδοκίες ανάπτυξης.

Η διάμεση τιμή στόχος των αναλυτών είναι τώρα 1.087 $, ή περίπου 31% πάνω από την τρέχουσα τιμή της Tesla των 829.10 δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα