Άρχισαν τα...όργανα με την πρόταση μομφής- Διαξιφισμοί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Πριν καν ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αντάλλαξαν αιχμηρές ανακοινώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

κατέθεσε την πρόταση μομφής, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με την κακοκαιρία Ελπίδα. Η κυβέρνηση... σήκωσε το γάντι και θέλησε να υποβαθμίσει την κίνηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για μία αναμενόμενη απόφαση. Από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ανακόψει την πτώση που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις.

Τη σκυτάλη πήρε το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται να υπερψηφίσει την πρόταση μορφής, αλλά παράλληλα είπε πως δεν ζητά εκλογές. Δικαιολόγησε τη στάση του αυτή λέγοντας πως εν μέσω πανδημίας και με 100 νεκρούς την ημέρα είναι ανεύθυνο να ζητά κανείς να στηθούν κάλπες.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε: «Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε εκ μέρους της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Τον ακούσαμε να λέει ότι από τη μια θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ - προφανώς γιατί έχει αποφασίσει να στρίψει αρκετά αριστερά - από την άλλη όμως δεν ζητάει εκλογές διότι πιστεύει ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Αυτά τα δύο ακούγονται κάπως αντιφατικά. Ψηφίζει να πέσει μια κυβέρνηση, χωρίς όμως να θέλει να ακολουθήσουν εκλογές».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε την υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ «καλοδεχούμενη», αλλά πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει «να εξηγήσει στους πολίτες γιατί δεν θέλει εκλογές».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση. Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την Κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα»., απάντησε το ΚΙΝΑΛ.

Αυτό είναι το... ορεκτικό της τριήμερης κοινοβουλευτικής μάχης που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής (30/1).

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

πρόταση μομφήςΝΔΣΥΡΙΖΑΚΙΝΑΛΑνακοινώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα