Γερμανία: Θέλει να απαγορεύσει (προς το παρόν) τα ταξίδια στο εξωτερικό

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει να απαγορεύσει προσωρινά στους Γερμανούς να πηγαίνουν διακοπές στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Ούρλικε Ντέμερ, εκπρόσωπος της καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν πώς μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια κίνηση.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ανησυχήσει από τον μεγάλο αριθμό Γερμανών που ταξιδεύουν

στη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στο εξωτερικό για τους Γερμανούς τουρίστες. Το νησί βγήκε πρόσφατα από τη λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, το οποίο σημαίνει ότι οι Γερμανοί που το επισκέπτονται δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μόλις επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση μπορεί νομικά να απαγορεύσει τις διακοπές στο εξωτερικό. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική για να σταματήσει την εξάπλωση νέων στελεχών του ιού. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία σε προορισμούς στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα