Την 25η Μαρτίου η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Μητσοτάκη

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς θα γίνει σε μια μέρα γιορτής, σημαντικής για την Ελληνική ανεξαρτησία. Tι αναμένεται να συζητήσουν και ποιο το μήνυμα που στέλνει στην Τουρκία η κίνηση Μπάιντεν.

Η επικοινωνία, ανήμερα μάλιστα της 25ης Μαρτίου εκτός του ισχυρού

συμβολισμού που αυτή εκπέμπει, επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τη διμερή στρατηγική συνεργασία και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η επικοινωνία θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης, μετά την συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών. Της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ θα έχει προηγηθεί ένα πολύ θερμό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κ. Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και για τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ήταν ψηλά στην λίστα των ηγετών, με τους οποίους θα συνομιλήσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά δείχνει και τις προθέσεις της Ουάσιγκτον να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία με την Ελλάδα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επίσης, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ανοίξει τους διάυλους επικοινωνίας με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά εκείνος επέλεξε να συνομιλήσει πρώτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στην συμπόρευση Ελλήνων και Αμερικανών όλα αυτά τα χρόνια.

«Συμμετέχω από κοινού με τον ελληνικό λαό και τα εκατομμύρια υπερήφανων Ελληνοαμερικανών στον εορτασμό αυτής της χαρμόσυνης επετείου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα